Deelnemen

Wie zich inschrijft voor Jardin de Fair, moet rekening houden met volgende punten:

 1. De 6de editie van Jardin de Fair heeft als werktitel “Onderste Boven, Binnenste Buiten”. Het werk dat u indient, moet verband houden met het thema. U kan het thema op een heel brede manier benaderen. We ontvangen graag een korte toelichting bij uw creatie, zeker als de link met het thema heel persoonlijk of origineel is.
 2. Jardin de Fair is een openluchttentoonstelling en richt zich dus op ruimtelijk beeldend werk dat een plaats krijgt in de open lucht. Hou dus rekening met volgende aandachtspunten:
  • Zorg voor stabiliteit en veiligheid, zeker als het om een groot werk gaat.
  • De weersomstandigheden kunnen de ‘toonbaarheid’ van uw werk in een maand tijd erg beïnvloeden.
  • Het P.C. Dr. Guislain sluit geen verzekering af voor de deelnemende werken. De risico’s op schade en/of diefstal zijn niet groter dan bij andere openluchttentoonstellingen.

Omdat we bij elke editie vragen krijgen rond andere kunstvormen, voorzien we een beperkt aantal binnenruimten en beschutte plekken. Die worden toegewezen door de organisatoren. U voorziet dan zelf een kader- of ophangsysteem; losse foto’s en tekeningen kunnen we niet aannemen. Ook met expressievormen als film, muziek, drama of poëzie kan u deelnemen. We bekijken dan graag samen met u de mogelijkheden om ze te programmeren en presenteren. Denk eraan dat u zelf instaat voor de praktische en technische uitvoering.

 1. Er kunnen maximaal 80 werken getoond worden. Bij de selectie van de werken en de samenstelling van de tentoonstelling streven we naar voldoende afwisseling en uitdaging voor de bezoekers. We proberen zoveel mogelijk inschrijvers aan bod te laten komen. Inschrijven kan tot 27 augustus 2021. Daarna kunnen we deelname niet meer verzekeren.
 2. Programma:

  · Opening – vrijdag 1 oktober 2021 om 16.30 uur

  · Finissage – zondag 31 oktober 2021 met een kunstveiling

  · In het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (1 tot 10 oktober) plannen we naar goede gewoonte een aantal activiteiten en geleide bezoeken. Wilt u daar als kunstenaar graag aan meewerken, dan kunt u dat vermelden bij de inschrijving.
 3. Plaatsing van de buitenwerken gebeurt op 22, 23 en 24 september. Wij wijzen u een plek toe. U zorgt zelf voor vervoer en alle technische aspecten. Hebt u toch hulp nodig bij de plaatsing, dan bekijken we samen vooraf wat mogelijk is. Plaatsing is niet altijd definitief. Met het oog op de opmaak van de catalogus worden na 27 september geen werken meer geplaatst. Het toekennen van de plaats op het parcours wordt altijd gecoördineerd door iemand van de stuurgroep.
 4. Na de kunstveiling op zondag 31 oktober, kan u uw werk meenemen. Uiterlijk op 10 november moeten alle werken opgehaald zijn.
 5. Hebt u praktische vragen in verband met Jardin de Fair, dan kan u contact opnemen via jardindefair@guislain.broedersvanliefde